Van Buiten naar Binnen

De Omgeving

Het stedebouwkundig ontwerp van NieuwLeyden geeft aan dat je op je eigen kavel voor groen moet zorgen. Het wordt een compacte stedelijke wijk met dus weinig groen. De ligging van ons kavel met de eis voor het zelf creeren van groen, gaf ons het idee om het park op de een of andere manier door te trekken het huis in. Dus hoe gaat de buitenruimte over in de binnenruimte, oftewel van buiten naar binnen.

De Invulling

Dit leidde tot het gebruik maken van groene gevels (zie Wonderwall) en serre's. Deze laatste maken het natuurlijk heel duidelijk dat buiten naar binnen gaat. De groene gevels moeten de overgang van park naar bebouwing te duiden. Onderstaande schets van het VO maakt dit duidelijk.

Het grote raam in de westgevel met zijn schuifpui is ervoor om het park naar de woonkamer te trekken. Hiermee wordt de buitenruimte ook bij de binneruimte betrokken. En als laatste, maar zeker niet als minste, de Japanse Tuin bij de badkamer. Hier wordt ervoor gezorgd dat er natuurlijk buitenlicht in de badkamer komt en natuurlijk uitzicht op een tuin(tje).

Van Binnen naar Buiten

De Invulling

Ook de omgekeerde weg wordt bewandeld. Na de voordeur binnen te zijn gegaan, leidt de trap naar boven je naar een serre. Dus van binnen naar buiten.